Slaapkamerinspiratie: 5 tips voor een knusse slaapkamer

De slaapkamer is misschien wel de kamer waar je het meest tijd doorbrengt in je huis. Het is daarom ook erg belangrijk dat je slaapkamer een knusse en sfeervolle uitstraling heeft. Wij geven je Wooninspiratie met de leukste tips voor een knusse slaapkamer.

Kleurgebruik

Veel mensen vragen zich af welke kleuren ze moeten gebruiken in hun slaapkamer. Moet je juist voor een rustige kleur gaan of voor een warme of vrolijke kleur? Het ligt er natuurlijk helemaal aan wat je zelf mooi vindt. Wij raden aan om in de slaapkamer voor de wat meer rustige, neutrale kleuren te gaan. Kies dus niet voor knalgeel of oranje. Kleuren die het goed doen in de slaapkamer zijn blauw- of groentinten en aardse, warme tinten zoals bruin, oudroze of donkerrood. Gebruik ook geen kleuren die teveel met elkaar in contrast gaan maar probeer een beetje binnen één kleurenpalet te blijven.

Veel kussens

Veel kussens op je bed zorgen voor een warme, knusse sfeer in je slaapkamer. Zorg ervoor dat je de kleuren van de kussens afstemt op de rest van je slaapkamer voor een ultiem sfeervol effect. Gebruik verschillende soorten en maten kussen van verschillende materialen, maar probeer de kleuren een beetje rustig te houden.

Hoe meer planten hoe beter

Planten zijn niet meer alleen voor de woonkamer. Ook in de slaapkamer geven planten een mooi, rustgevend effect. Planten zorgen er voor dat er meer leven en sfeer in een kamer komt. Daarnaast zorgen ze ook nog eens voor meer zuurstof in de kamer. Dit is ook geen slecht idee in de slaapkamer. Het groen zorgt tevens voor een rustgevend effect.

Verlichting is alles

In de slaapkamer is het van belang dat je geen harde, blauwe verlichting gebruikt maar juist warme gele verlichting. Dit geeft een kalm en sereen effect.

Hopelijk heb je met deze tips weer genoeg Woonkamer inspiratie

 

Geef een reactie