Heb jij het koud in bed? Lees onze tips!

De herfst is weer in volle gang en dat betekent dat de temperaturen weer langzaam gaan dalen. Ook is dit de tijd waarin zo’n een derde van de vrouwen weer kampt met slaapproblemen vanwege de kou. Over het algemeen is de slaapkamer een van de koudste ruimtes in huis, omdat je hier vaak de verwarming niet gebruikt. Je stapt dan in een koud bed en helaas duurt het dan vaak nog een hele poos voordat je eens opgewarmd bent. In deze blog geven we je graag tips hoe je het weer warm kunt krijgen in bed, zodat je sneller in slaap kunt vallen.

1# Elektrische deken

Een elektrische deken is ideaal voor mensen die het snel koud hebben in bed. Het beste is om de deken alvast een halfuur van te voren aan te zetten, zodat je in een warm bed stapt. Vervolgens adviseren we om de deken niet langer dan 20 minuten aan te laten staan. Het is niet verstandig om een hele nacht onder de elektrische deken te slapen. Dankzij de deken stijgt je lichaamstemperatuur, terwijl deze eigenlijk tijdens het slapen zou moeten dalen. Hierdoor moet je hart veel harder werken, waardoor je uiteindelijk nog niet helemaal goed tot rust komt. Daarom is het beter om je elektrische deken een korte tijd aan te zetten, ook voorkom je daarmee teveel magnetische straling. Natuurlijk kun je ook gewoon met een warme kruik slapen. Het voordeel is dat deze geleidelijk aan afkoelt.

2# Warme kruik

Wil je liever geen elektrische deken gebruiken? Dan is de warme kruik een goed alternatief, ondanks dat het misschien ouderwets klinkt. Leg het een halfuur voordat je gaat slapen alvast in je bed om de boel op te warmen. Heb je geen kruik in huis? Dan kun je ook gewoon een fles gebruiken en daar een handdoek omheen wikkelen.

3# Katoen satijn dekbedovertrek

Het materiaal van je dekbedovertrek heeft ook invloed op hoe warm je het hebt in bed. Wanneer je het snel koud hebt kun je het beste kiezen voor een katoen satijn dekbedovertrek. Katoen satijn voelt niet alleen heerlijk zacht aan de huid, het is ook nog eens ademend en vocht absorberend. Verder heeft het als voordeel dat dit soort dekbedovertrekken in de zomer verkoelend aanvoelen en in de winter warm.

4# Hou je sokken aan

Heb je vooral last van koude voeten in bed? Dan kun je het beste met sokken aan gaan slapen. Veel mensen denken dat het dragen van sokken in bed heel slecht voor je is. Uit onderzoek blijkt dat dit niet slecht voor je is en dat je met warme voeten zelfs sneller in slaap valt. Zijn je voeten extreem koud? Dan is het verstandig om je voeten eerst op te warmen door een voeten bad te nemen. Als je dit niet doet loop je de kans dat je de kou met je sokken isoleert.

5# Voetmassage

Voordat je gaat slapen kun je je koude voeten een massage geven met een lekker ruikende olie of gewoon vaseline. Met het masseren stimuleer je op eenvoudige wijze de bloedcirculatie, waardoor ze sneller opwarmen. Na de massage kun je het beste sokken aantrekken zodat je de warmte vast kunt houden en de volgende dag heb je heerlijk zachte voeten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *