Katoen satijn dekbedovertrek? Wat is dat?

De prachtige en unieke dekbedovertrekken van het merk Melli Mello worden gemaakt van katoen satijn. Dit katoen voelt zacht en glad aan en is daarom perfect om onder te slapen. Daarnaast ademt katoen satijn goed, waardoor het in de zomer verkoelend aanvoelt en in de winter warm. Het blijkt dat de meeste mensen eigenlijk helemaal niet weten wat katoen satijn nu eigenlijk is. In deze blog leggen we je dit graag uit.

Katoen satijn of polyester satijn?

Katoen satijn of polyester satijn? Is dit hetzelfde? Je bent echt niet de enige die het verschil niet kent. Deze twee termen worden vaak met elkaar verward, daarom leggen we je graag het verschil uit. Een polyester satijnen dekbedovertrek is synthetisch wat dus wil zeggen dat het niet van een natuurlijk materiaal wordt gemaakt. Een katoen satijnen dekbedovertrek is daarentegen afkomstig van een plant en is daardoor 100% natuurlijk. Het satijn is geen materiaal, maar een weeftechniek die van zowel polyester als katoen geweven kan worden. Voor het weven van satijn wordt gebruik gemaakt van satijnbinding. Hierdoor is het mogelijk om de garens dicht op elkaar te laten weven. Hierdoor ontstaat er een soepele, gladde en glanzende stof. De stof kan dus een satijn van katoen of satijn van polyester zijn.

Voordelen van katoen satijn

De dekbedovertrekken van Melli Mello worden alleen gemaakt van katoen satijn, omdat katoen over een aantal fijne eigenschappen beschikt. Allereerst is katoen huidvriendelijk, waardoor de kans op een huidirritatie vrij klein is. Verder is katoen goed in het opnemen van vocht. Wanneer je tijdens het slapen veel transpireert zul je met een katoen satijnen dekbedovertrek niet badend in het zweet wakker worden. Verder is katoen satijn een ontzettend fijne stof om onder te slapen, doordat het zacht en glad aanvoelt. Tot slot blijven de kleuren van een katoen satijnen dekbedovertrek veel langer mooi.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *