Hoofdkussen

Een hoofdkussen uit de beste materialen

Net als al het bedlinnen zijn ook onze hoofdkussens verkrijgbaar in de meest uiteenlopende materialen. De keuze ervan hangt af van meerdere factoren. Wat voor de ene slaper een uitstekend materiaal is voor het hoofdkussen is dat niet per se voor de andere. De keuze van het beste materiaal voor je hoofdkussen hangt bijvoorbeeld af van je slaapgewoonten, van de mate waarin je transpireert tijdens je slaap en eventuele allergieën. Het materiaal voor hoofdkussens kan onderverdeeld worden in synthetische en in natuurlijke materialen.

Synthetisch kussen als hoofdkussen?

Hoofdkussens met een synthetische vulling zijn vaak gevuld met synthetische bolletjes of een soort vlies van een synthetisch materiaal. Synthetische vulling is vaak luchtig zodat ze voor een goede ventilatie en vochtregulatie zorgen. Deze synthetische kussens hebben een rits waardoor je de hoeveelheid materiaal kunt aanpassen. Deze synthetische kussens zijn makkelijk wasbaar. Vind je een synthetisch hoofdkussen te warm?  Het gebruik van een molton kussensloop helpt.

Donzen Kussen

Dons is opvallend veerkrachtig en licht. Het is ook in staat om het overtollige vocht snel af te voeren. Donzen hoofdkussens zijn duurzaam en hebben een lange levensduur, zeker als je het regelmatig lucht en dagelijks opschudt. Deze lichtgewicht hoofdkussens zijn beschikbaar in meerdere hardheden. Die hardheid wordt bepaald door de verhouding van dons en veren. Hoe meer dons hoe zachter je kussen. Een ander belangrijk voordeel van deze donzen kussens is dat je het je voorkeur kunt vormen. Zo ondervind je de nodige steun waar je die het meest nodig hebt. Hoofdkussens uit dons was je best op dertig graden. Je droogt je kussen samen met enkele tennisballetjes in de droger. Zo blijven het dons en de veertjes niet aan elkaar plakken. De meeste donskussens beschikken niet over een rits, wat maakt dat je de vulling niet kunt aanpassen.

Hoofdkussens met een traagschuim vulling

Deze hoofdkussens met traagschuim vulling zijn vooral vormvast. Ze zijn vervaardigd uit van visco-elastich schuim. Dat materiaal reageert op je lichaamswarmte waardoor het kussen zich tijdens je slaap aan je lichaam aanpast. Het kan broeierig aanvoelen, vooral bij zomerse temperaturen. Wanneer je ’s nachts overmatig transpireert kies je niet voor zo’n hoofdkussen met een vulling van traagschuim. Slaap je ook in de winter in een koele slaapkamer? Dan kan een traagschuim in het begin relatief hard aanvoelen. Dat verbetert als het zich aan je lichaamsvorm aanpast. Hoofdkussens met een vulling van traagschuim behouden maximaal hun vorm zodat het onmogelijk is om de hoeveelheid vulling zelf aan te passen.

Hoofdkussens met een vulling van wol

Een wollen kussen bestaat meestal uit een katoenen tijk gevuld is met bolletjes wol. Het betreft een natuurlijk materiaal. Wol heeft de eigenschap transpiratie en vocht snel op te nemen en een uitstekende ventilatie mogelijk maakt. Wanneer je veel zweet tijdens je slaap is een wollen hoofdkussen sterk aan te raden. De kussens hebben meestal een rits zijn vaak waardoor de hoeveelheid vulling van je kussen zelf aan je voorkeur kunt aanpassen. Hou wel rekening met de aparte geur van wol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *