PVC laminaat

PVC laminaat

PVC laminaat is een vloer die steeds vaker wordt gekozen. De vele voordelen van dit materiaal maken het een slimme keuze. Dit heeft onder andere te maken met het type verwarming dat je thuis hebt, wat je budget is en wat je belangrijk vindt qua onderhoud. Zeker wanneer je PVC laminaat gaat vergelijken met regulier laminaat kun je voor beide vloeren een aantal voordelen en nadelen vinden. Laminaat is in veel gevallen tien tot twintig euro per vierkante meter goedkoper. Laminaat heeft daarbij vaak een iets sterkere toplaag. PVC is weer meer geschikt voor huizen met vloerverwarming. Daarnaast werkt PVC beter isolerend. Zowel voor warmte als geluid is PVC, eventueel met een extra kurk isolatielaag, een goede keuze. Tot slot heb je bij PVC laminaat geen plinten nodig en kun je het ook doorleggen op de trap. 

Wat is het materiaal van PVC laminaat

PVC laminaat is van een ander materiaal gemaakt dan normaal laminaat. Daarom is de kwaliteit van PVC en laminaat ook verschillend. Laminaat bestaat uit lagen van samengeperst hout. PVC bestaat uit lagen polyvinylchloride. Dit is materiaal gemaakt van aardgas en zout. Beide materiaal zijn duurzaam om hun eigen redenen. Zo is laminaat van hoge kwaliteit geschikt om te hergebruiken. Kliklaminaat zit namelijk niet vast op de vloer en kun je dus na een aantal jaren weer hergebruiken. PVC laminaat zit soms gelijmd waardoor je het niet makkelijk los kunt krijgen. De vloer bestaat uit zuivere materialen en gaat wel zeer lang mee vaak langer in vergelijking met laminaat. PVC is wel recyclebaar als je de vloer niet lijmt. 

De voordelen van een kunststof vloer

PVC laminaat kan zeer strak gelegd worden. De planken kunnen recht tegen de muur aangelegd worden waardoor geen kieren ontstaan. Hierdoor zijn ook geen plinten nodig. Bij laminaat is dit wel nodig omdat hout de eigenschap heeft om te krimpen en uit te zetten. Het materiaal PVC heeft zelf ook veel voordelen. Zo werkt het enorm geluidsdempend. Het is dan ook zeer geschikt om door te leggen op de trap. Dit ziet er zeer mooi uit maar werkt dus ook dempend. Als je in een tussenwoning woont dan is PVC ook de meest geschikte optie. Naast de geluiddempende eigenschap werkt PVC ook isolerend, met een extra kurklaag zelfs extra sterk! De vloer is minder dik dan laminaat maar heeft dus betere, isolerende eigenschappen. Doordat de vloer niet dik is maar wel goed isoleert gaat hij ook goed samen met vloerverwarming. 

Tegels en Laminaat voor de Beste Prijzen! – Tegels & Laminaat.

PVC en vloerverwarming

Een vloer van PVC laminaat kan zeer goed op vloerverwarming gelegd worden. De vloer verwarmt zeer snel en houdt de warmte ook goed vast. Dit is dan ook vaak de reden dat mensen voor dit type vloer kiezen. Als je zelf de vloer gaat leggen is het wel verstandig om je goed te informeren. De ondervloer moet namelijk perfect geëgaliseerd zijn. Daarnaast heb je speciale lijm nodig. Je kunt er ook voor kiezen om het te laten leggen. Wat je ook kiest, als de vloer er eenmaal in zit heb je er jarenlang plezier van, en heb je nooit meer koude voeten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *