Scandinavische stoelen

Scandinavische stoelen

Scandinavische stoelen zijn nog steeds erg populair. De belangrijkste kenmerken van Scandinavische stoelen zijn eenvoud, bescheidenheid en bruikbaarheid. Deze producten zijn meestal iets anders dan degene die we in het verleden gebruikten en zijn nu betaalbaar. Men kan zeggen dat de Scandinavische stoelen een echte aanvulling zijn op designland- en interieurdesign.

Hoe zijn Scandinavische stoelen ontstaan?

Het begon allemaal in het begin van de 20e eeuw. Er hebben veel veranderingen plaatsgevonden in de kunst, zoals realisme dat surrealisme wordt. De art nouveau nam toe, of terwijl er was een explosie aan kunststromingen. Dit gebeurt ook in architectuur en industrieel ontwerp. Scandinaviërs zijn altijd koppig geweest. Zo bleven ze politiek neutraal in de oorlog en namen ze niet deel aan de euro. Maar ze zijn ook hun eigen weg gegaan in kunst en design. Ze zijn trouw aan hun vak. Toen het hele Westen zich tot industrialisatie wendde, gaf Scandinavië het handwerk niet op. Natuurlijk kunnen ze soms niet achterop raken, maar ze hebben geprobeerd de ambachten levend te houden.

Typisch Scandinavische stoelen

Scandinavische stoelen hebben bijna altijd lichte tinten en is meestal geschikt voor de materiaalkeuze. Om een ​​interessant contrast te behouden, voegen ze graag afbeeldingen en geometrische patronen toe. Logischerwijs mag Scandinavisch design niet teveel afleiden van de functie. Dit is de reden waarom franje vaak wordt genegeerd. Dit betekent dat de beschikbare accessoires beter werken en sneller uw aandacht trekken. Om uw Scandinavische designimago beter te visualiseren, hebben we vier karakteristieke producten met Scandinavische stijl geselecteerd.

Scandinavische stoelen in je interieur toepassen

Stoelen vol Scandinavische designstijlen ademen doorgaans rust uit, wat ook laat zien dat sobere en modieuze kleuren domineren. Om je beter te laten begrijpen hoe je deze stijl in je eigen interieur kunt toepassen, hebben we veel onderscheidende kleuren en materialen voor je op een rijtje gezet.

Een voorliefde voor natuurlijke materialen

In Scandinavië hechten ze veel belang aan natuurlijke materialen. Als we het over duurzaamheid hebben, is er veel aandacht voor slimme innovatie. Noorderlingen hechten veel belang aan natuurlijke materialen, vooral hout. Dit gaat goed samen met het enorme groen dat je in deze landen aantreft. Voor alle Scandinavische ontwerpen moet hout zo origineel mogelijk zijn. En waarom precies de lichte kleur behouden, het product een ruwe uitstraling geven en de authenticiteit behouden. Producten worden bijna altijd verfijnd met lichte olie. Als je de interieurs vol Scandinavische dessins bekijkt, vind je één ding: hout wordt niet alleen gebruikt voor meubels, maar ook voor plafonds, keukens en vloeren.

Toepasselijk rustgevende kleuren

De kleur die we vaak zien in Scandinavische interieurs is wit. Deze kleur combineren we vaak met verschillende grijstinten. Om een ​​beetje extra kleur aan het huis toe te voegen, wordt meestal gekozen voor verschillende kleuren die niet fel zijn in plaats van bijzonder licht. Zo creëer je meer contrast, maar straalt de ruimte toch heldere rust uit. Scandinaviërs nemen dingen heel serieus. Dit is niet verwonderlijk, want in Scandinavische landen gaat de zon relatief vroeg onder. Dit betekent dat het huis zo licht mogelijk gehouden moet worden, en dit hebben ze geprobeerd te bereiken door gebruik te maken van heldere, rustige kleuren en details. Door het huis te verlichten en grote ramen toe te voegen, probeerden ze het schaarse daglicht optimaal te benutten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *