Jaga Convector

Brrrr… koude rillingen lopen bij iedereen wel eens over zijn of haar rug. Gelukkig beschikken veel huishoudens over een verwarming om de boel een beetje op te warmen. Dit kan met behulp van luchtverwarming zijn, vloerverwarming, radiatoren, convectoren, etc. Luchtverwarming en vloerverwarming spreken voor zich. Echter is het verschil tussen een radiator en een convector voor velen een vraagstuk. Bovendien, is er ook nog de veelvoorkomende vraag, waarvoor je moet kiezen. En als je dan al voor een convector kiest, welke kies je dan en waarom? Daar ga je hopelijk met behulp van deze blog achter komen!

Verschil radiator en convector

Er zijn twee soorten warmten. Dit zijn stralingswarmte en convectiewarmte. Stralingswarmte is een directe vorm van verwarming en bestaat uit warmtegolven die op horizontale wijze de ruimte worden ingestraald om de ruimte te verwarmen. Convectiewarmte is een indirecte vorm van verwarming. Hierbij wordt met behulp van een verwarmingselement koude lucht ontzogen aan de ruimte en vervolgens opgewarmd. Die lucht wordt vervolgens uitgestoten, waarbij de warme lucht naar boven stijgt, weer afkoelt en naar beneden zakt, waarna het proces weer opnieuw kan worden gestart. Maar wat is nu het verschil tussen een radiator en een convector? Een radiator maakt gebruik van zowel straling-en convectiewarmte. Een convector daarentegen maakt vrijwel enkel gebruik van convectiewarmte.

Wat kies je en welke kies je?

Maar nu de volgende vraag, wat kies je nu? In de huidige tijd, waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat, is een convector de beste keus voor u. De convector heeft namelijk een lager energieverbruik dan een radiator. De convectoren van jaga staan momenteel hoog aangeschreven. De jaga convector staat namelijk bekend als de zuinigste convector van Nederland. De convectoren van jaga zijn namelijk uitgerust met laag water technolgie. Dit betekent dat deze convectoren veel minder water bevatten dan een andere verwarmingsinstallatie. Het verbruik van minder water zorgt dus voor lagere maandelijkse stookkosten. Bovendien bevat de convector een koperen/aluminium warmtewisselaar, die voor een extra hoge warmtegifte zorgt. Hierdoor bespaar je niet enkel op de stookkosten, maar zo is hij ook energiezuinig! Tot slot zijn deze convectoren ook nog in allerlei soorten en maten verkrijgbaar, dus er is voor ieder is wat wils. Ben je nu overtuigd om een jaga convector aan te schaffen? Informeer dan altijd eerst van te voren of je woning voor de installatie geschikt is, dit om ongewenste installatie kosten (voor o.a. adapters, aansluitsets, etc.) te voorkomen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *