Hoe ik mijn slaap terugvond met de gravitydeken

Slapen onder een Gravitydeken.
Na jarenlang nog geen nacht doorgeslapen te hebben, heb ik nu eindelijk mijn nachtrust weer terug. Met de Gravitydeken, ook wel verzwaringsdeken genoemd, slaap ik veel dieper en wordt ik uitgeruster wakker. En niet alleen ik, voor mijn dochter was het ook een uitkomst.

Hoe het begon.
Het begon een aantal jaren geleden. Ik was zwanger van een tweeling en sliep het laatste trimester zowat niet meer. Toen de tweeling eenmaal geboren was, was het ook gedaan met de nachtrust. De meiden zijn slechte slapers. We hadden van alles geprobeerd maar het zal te maken hebben gehad met hun prematuriteit. Tot ze 2 jaar werden en je officieel een dekbed mag gaan gebruiken. Van de één op andere dag sliepen ze beter. Ze vonden het heerlijk hier lekker onder te kruipen. Trots vertelde ik het een andere moeder die mij vertelde dat dit heel goed zal kunnen. Zij gebruikt namelijk al jaren een verzwaringsdeken. Mijn interesse was gewekt en begon me in dit fenomeen in te lezen. Want de tweeling slaapt nu wel iets beter, ikzelf heb de laatste twee jaar nog geen nacht doorgeslapen.

Wat een verzwaringsdeken doet.
Een verzwaringsdeken bootst een druktechnologie na die je cortisol doet verlagen. Hierdoor gaat ook je bloeddruk, hartslag en glucose spiegel naar beneden. Kinderen die een verzwaringsdeken gebruiken zouden minder stress ervaren en makkelijker in slaap komen. Ook bij volwassenen kan het helpen bij angst en slapeloosheid. Je bent minder aan het draaien en malen ’s nachts want het gewicht kalmeert je zenuwstelsel en spieren.

Mijn eerste ervaring met de Gravitydeken.
Ik had me flink ingelezen en was overtuigd. Dit wil ik ook proberen. Ik lig namelijk nachten lang wakker te piekeren en te draaien. Ik koos voor een éénpersoons zwaartekracht dekbed want mijn partner moest er nog niet zoveel van weten. De eerste nachten waren wel even wennen. Hoewel ik het gewicht heerlijk vond, ik kon mijn draai niet goed vinden. Er werd ook aangegeven dat je 1-2 weken zal moeten wennen.

Na een aantal nachten voelde het inderdaad beter aan. De zware deken voelt als een veilige haven waar ik me heerlijk even in kan terug trekken en tot rust kan komen. Op een ochtend werd ik wakker en keek op de klok; half 7. Ik kon het bijna niet geloven. Had ik nou echt een nacht doorgeslapen?

Hoe het nu gaat.

Nu een half jaar later kan ik me bijna geen nacht meer voorstellen zonder de zwaartekrachtdeken. Ik merk dat ik rustiger slaap en dus uitgeruster wakker wordt. Een gewone deken voelt nu gek aan. In het gebruik is hij ook heel makkelijk. De deken zelf kun je niet wassen dus had ik er een hoes bij gekocht. Deze was je gemakkelijk in de wasmachine. Je kunt kiezen uit katoen of polyester. Ik heb de katoenen versie, deze is luchtig en zeker niet te warm. Ik had namelijk verwacht dat zo’n zware deken ook erg warm is maar dat is niet zo.

Voor één dochter heb ik een verzwaringsdeken speciaal voor kinderen aangeschaft. Ze werd vaak s’nachts huilend wakker met angsten. Ook zij heeft even moeten wennen maar het lijkt nu al een stuk beter te gaan!

Inmiddels heb ik al meerdere mensen met slaapproblemen getipt om het ook eens te proberen. En mijn man? Ja die blijft eigenwijs gewoon nog onder zijn eigen deken liggen.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *