Een schuifdeur naar de slaapkamer, dat is helemaal in

 

Er zijn veel verschillende trends geweest voor de inrichting van een slaapkamer, maar nu is er een vrij nieuwe opkomend. Namelijk een schuifdeur of barn door richting de slaapkamer. Dit is de trend voor de slaapkamer van 2017! In dit artikel geven we je een idee van hoe dit eruitziet en hoe jij dit zelf ook kan maken in jouw slaapkamer.

Wat wil je precies?

Er zijn verschillende stijlen mogelijk met een schuifdeur, dus allereerst is het van belang na te denken over de vraag wat je precies wilt. Welke stijl past bij jouw woning? Wil je een erg grote of een kleine schuifdeur? En een van hout? Gekleurd? Zwart? Of een super hippe barndoor?

 

Afhankelijk van de antwoorden op deze vragen ga je een volgende stap zetten. Namelijk het voorbereiden van het maken van jouw schuifdeur. Een barndoor vinden wij helemaal geweldig, daarom gaan we in dit artikel verder in op de montage van een barndoor.

Voorbereiding

Je wilt eerst de juiste materialen in huis hebben. Denk aan de barndoor zelf, deze kan je zelf maken of online aanschaffen, het beste schuifdeurbeslag. Dit schuifdeurbeslag koop je bij de expert online, zo krijg je het mooi thuis gezonden terwijl jij wellicht bezig bent met het maken van jouw eigen barndoor.

Montage

In deze video wordt je volledig uitgelegd hoe je een barndoor plaatst in jouw woning:

De video legt uit hoe je in enkele stappen een barn door monteert. Je begint met het hangen van de houder van de rails en vervolgens de rails zelf. Je monteert vervolgens de rollers aan de deur en hangt de deur op de rails. Als je het zo zou laten zou de deur van de rails afrollen, dus je rond het hele proces af met een stopper op de rails aan beide zijden. En natuurlijk een stopper aan de onderzijde om de deur geleidelijk dicht te laten vallen.

Het kopen van de materialen

De meeste materialen, zoals de bouten, de stopper en de houder voor de deur wordt geleverd in één pakket. Deze koop je online bij een expert in deurbeslag. De andere materialen, zoals het montage materiaal, hout et cetera koop je gewoon bij de dichtstbijzijnde bouwmarkt. Zij kunnen je direct adviseren in het best te gebruiken materiaal.

BewarenBewaren

Geef een reactie