Tips voor de kinderkamer


Het is een uitdaging om een kinderkamer zo leuk mogelijk in te richten voor je kind. Het komt vaak voor dat kinderen de kleinste kamer krijgen in het huis en daarom is het van essentieel belang om creatief om te gaan met de ruimtes. Denk hierbij vooral aan het gebruik maken van de hoogte. Het moet daarnaast zoveel mogelijk in de buurt komen naar de wensen van het kind, houden we het neutraal en richten we het in op een standaard jongen/meisje kamer of komt er een geheel thema dat gebaseerd is op een favoriet interessegebied van het kind. In dit artikel lees je een aantal creatieve tips voor het inrichten van een ideale kinderkamer.

Creatief in de hoogte, ruimte en kleuren
Kinderkamers zijn over het algemeen vrij klein en daarom is het een eerste tip om eens aan de ruimte in de hoogte te denken. Denk aan het plaatsen van een hoogslaper, kasten en televisie aan de muur. Een goede voorbereiding hierbij is het opmeten van de hoogte, denk dus niet alleen een de lengte en de breedte. Probeer in kaart te brengen welke standaard meubelen er sowieso in de kamer aanwezig moet zijn, een bed en bureau bijvoorbeeld. Probeer de afmetingen te weergeven op een plattegrond, zodat je precies weet welke ruimtes er benut kunnen worden. Een andere tip hierbij is om een combinatie van meubelen te maken. Een kast kan bijvoorbeeld een functie hebben om kleding op te bergen. Maar deze kast kan ook geïntegreerd zijn in een hoogslaper, waardoor je pakweg twee meubelen in één hebt verwerkt. Daarnaast speelt de kleur in de kamer een grote rol. Het is belangrijk dat een kind zich comfortabel voelt eigen kamer, omdat kinderen het in het begin nogal eng vinden om alleen te slapen. Het is daarom een tip om lichte kleuren te gebruiken, zodat de kamer vriendelijker en groter oogt. Kinderen voelen zich hierdoor vrij en kunnen in alle rust spelen in eigen kamer.

Spulletjes nodig?
De kamer moet versierd worden met leuke spulletjes als speelgoed, standbeelden en posters. Ben je opzoek naar voordelige spullen voor een kinderkamer? Kijk dan eens op het internet en zoek naar online veilingen. Deze biedingen komen je uiteindelijk hartstikke voordelig uit en je krijgt daarvoor de leukste spulletjes. Tegenwoordig houdt iedereen ervan om online te winkelen en daarom zijn deze veilingen online. Online bestellen gaat gemakkelijk en eenvoudig en wordt aan huis geleverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *