Maak de slaapkamer gezellig

De slaapkamer is vooral een nuttige ruimte in huis omdat we die gebruiken om tot rust te komen en lekker te slapen. Maar wat we vaak vergeten is om de slaapkamer er ook een beetje aantrekkelijk uit te laten zien. De woonkamer wordt in huis over het algemeen het meest smaakvol ingericht, maar de slaapkamer kan hierbij flink achterblijven. Er zijn verschillende slaapkamer aanraders die je kunt gebruiken om de slaapkamer een gezellige ruimte te maken.

 

Kleuren

De slaapkamer is meestal alleen praktisch ingericht met weinig kleur. Het meest zijn slaapkamer wit geschilderd terwijl kleur veel kan doen met de ruimte. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de wand achter het bed een opvallende kleur te geven zodat de kamer meer warmte uitstraalt. Ook met accessoires, meubels en de aankleding van de kamer kun je spelen door meer kleur in het geheel te krijgen.

 

De aankleding

Een slaapkamer kan prima worden gestyled met een mooi vloerkleed onder het bed. Dat geeft een andere uitstraling en voelt prettig aan je voeten bij het opstaan. Ook planten kunnen de kamer een stuk gezelliger maken en zorgen ook nog eens voor extra zuurstof. Met accessoires in bijvoorbeeld de vensterbank of verder in de kamer kun je de aankleding compleet maken en maak je de ruimte een stuk gezelliger. Ook aan de wand mogen best wel foto’s of schilderijen hangen voor meer sfeer.

 

Meubels

Naast een bed staat er in de slaapkamer vaak een kledingkast en misschien twee nachtkastjes. Als je wat meer ruimte in de slaapkamer hebt dan kun je er ook voor kiezen om een leuk dressoir of een mooie stoel neer te zetten. Dit geeft de kamer al meer het idee van een ruimte waarin je meer kunt doen dan alleen slapen. Als je de kamer aantrekkelijk inricht dan ga je er misschien ook sneller zitten met een goed boek of een tijdschrift. Nu heb je vast genoeg slaapkamer inspiratie om aan de slag te gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *