Met warme voeten uit bed

Misschien herken je het wel, je wordt ’s ochtends wakker en stapt uit bed direct op de koude vloer. Dat terwijl je nog half slaperig met warme voeten opstaat. Nu betekent dat natuurlijk niet direct dat je (letterlijk) met het verkeerde been uit bed stapt, maar het kan minder prettig zijn. Om ervoor te zorgen dat je lekker ontspannen en met warme voeten uit bed stapt, kun je een vloerkleed in de slaapkamer leggen.

 

Vloerkleed onder het bed

Een vloerkleed in de slaapkamer is misschien niet iets waar je in eerste instantie aan denkt maar het kan meerdere voordelen hebben. De kamer krijg teen andere uitstraling door het plaatsen van een vloerkleed en zoals gezegd kun je met warme voeten, zonder te schrikken, uit bed stappen. Door het neerleggen van een mooi vloerkleed kun je een andere sfeer aan de slaapkamer geven. Heb je bijvoorbeeld een kamer die helemaal wit is met weinig accessoires, dan kun je met een kleurig vloerkleed warmte in de kamer brengen.

 

Verschillende vloerkleden

Er zijn verschillende soorten vloerkleden verkrijgbaar als je kijkt bij de vloerkledenzaak. Vloerkleden zijn verkrijgbaar in de meest uiteenlopende kleuren en met verschillende motieven. Maar ook de manier waarop het vloerkleed geproduceerd is kan van belang zijn. Kies je voor een warm kleed gemaakt van wol of voor een gehaakt vloerkleed. Het kan ook zijn dat je een vloerkleed gemaakt van jute of kunststof prettig vindt, die keuze is geheel persoonlijk natuurlijk.

 

Vloerverwarming

Als je een vloerkleed in de slaapkamer wilt aanschaffen en als je vloerverwarming in de woning hebt dan moet het vloerkleed hier wel voor geschikt zijn. Als het kleed aan de onderzijde een open structuur heeft dan kan warmte beter door het kleed naar boven komen. Ook zit er op het label van het kleed met de producteigenschappen vaak een logo dat aangeeft of het kleed geschikt is om op een vloer met vloerverwarming te gebruiken. Let hier dus goed op om ervoor te zorgen dat de voeten lekker warm blijven!

Geef een reactie