Hang- en sluitwerk kopen

Iedereen weet het belang van een woning of bedrijf goed af kunnen sluiten. De vraag, welk hang- en sluitwerk moet ik kopen, is daarom een logisch vraag. In dit artikel enkele tips als je gaat investeren in stevige sloten en scharnieren.

Risico’s proberen in te schatten

Er bestaan verschillende keurmerken voor sloten en scharnieren, maar mogelijk is de norm van de Stichting Kwaliteit Gevelgebouw het handigste. SKG geeft de stevigheid van een slot aan middels sterren, en online is eenvoudig uit te zoeken hoe lang een inbreker werk heeft om het slot te forceren. SKG heeft het zelf getest, een slot met twee sterren is in ieder geval drie minuten werk, en met drie sterren minimaal vijf minuten. Door die norm kun je inschattingen maken waar het slot moet komen. Bijvoorbeeld, je zoekt een nieuw slot voor de schuur en daar is niet zoveel te halen. Dan volstaat een voordelig SKG twee sterren slot. Een inbreker moet dan minstens drie minuten lang werk verrichten om de schuur in te komen terwijl daar alleen wat tuingereedschap is. In diezelfde achtertuin is naast de schuur ook de achterdeur naar de woning. Die deur kun je voorzien een SKG drie sterren slot en scharnieren met dievenklauwen.

Inbrekers haten licht en geluid

Hang- en sluitwerk kopen en SKG aanhouden is dus handig. Daarvoor risico’s inschatten is noodzaak, en dat gaat het makkelijkste als je weet dat inbrekers een hekel hebben aan licht en geluid. In het voorbeeld van een achterdeur met een SKG drie sterren slot en scharnieren met dievenklauwen, bedenk dan dat inbreken zonder geluid te maken in feite onmogelijk is. Als er dan aan de schuur ook nog een sensorlamp hangt, dus zodra de kwaadwillende de achtertuin inloopt dat diegene ook nog in het licht staat, dan kun je het als potdicht beschouwen. Niet één inbreker gaat in het volle licht drie minuten lang aan een schuurdeur zitten slopen voor wat tuingereedschap, of vijf minuten lang herrie maken bij de achterdeur.

Zekerheid voor alles

Goed hang- en sluitwerk kopen doe je om een inbraak te voorkomen. Het is daarom goed om je pand na te lopen. In dit artikel staat al een passage over scharnieren met dievenklauwen. Mocht je die niet hebben dan kan een bijslot nuttig zijn. Aan de scharnierzijde van de deur een voordelig SKG slotje met één ster, dat werkt hetzelfde dan dievenklauwen. Goed en stevig hang- en sluitwerk kopen is dankzij SKG eenvoudig, een pand veilig afsluiten is mogelijk.

Bron: Jouwinboedel.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *