Zo maak je je eigen postermuur

We zien ze steeds vaker in een interieur: een postermuur of een fotowand. Met een postermuur bedoelen we een soort collage van foto’s of posters welke opgehangen worden aan de muur. Een postermuur kan de perfecte oplossing bieden bij een kale muur in huis. Op een vrij simpele en relatief goedkope manier kun je jouw muren opfleuren. Maar hoe maak je nu je eigen fotowand? We geven tips om zelf de perfecte wand te maken met foto’s of prints die passen bij de ruimte.

Kies de gewenste locatie

Voordat je gaat beginnen aan het samenstellen van je fotowand is het verstandig om de juiste plek te kiezen waar de collage komt te hangen. Hierbij is het belangrijk dat er voldoende ruimte beschikbaar is. Denk aan een grote muur in de woonkamer, maar wist je ook dat een posterwand een gaaf effect heeft in de wand langs de trap? Vaak een vergeten plek in huis, wat ook wat styling kan gebruiken. Op basis van de ruimte kun je gaan bepalen hoeveel lijsten je nodig hebt en in welke afmetingen. Combineer grote lijsten met kleine lijsten zoals een 13×18 fotolijst voor een speelse look.

De compositie samenstellen

Als je de eerste stap hebt doorlopen is het zaak om de compositie van je posterwand samen te stellen. We adviseren om eerst een paar schetsen op papier te zetten, voordat je overgaat op het ophangen van de postermuur. Dit kan je een hoop leed besparen. Pas als je compositie definitief is kun je op de muur aan de slag. Echter kun je ook gebruik maken van een voorbeeld online. Een stramien bepaalt de afmetingen tussen de lijsten, waardoor je verzekerd bent van mooie rechte lijnen.

Tijd om je lijsten op te hangen

Als je eenmaal de compositie hebt gekozen, is het tijd om de verschillende lijsten met daarin je foto’s of posters op te hangen. Je kunt hierbij je creativiteit de vrije loop laten. Let bij het ophangen erop dat het kleurgebruik van de lijsten en afbeeldingen mooi op elkaar afgestemd zijn. Hierdoor ontstaat er een mooi, samenhangend geheel. Een plaatje dat klopt in alle opzichten.

Meer inspiratie nodig?

Ben je op zoek naar nog meer muurdecoratie inspiratie? Naast een breed scala in ophangsystemen zijn er nog veel meer mogelijkheden. Zo kun je je foto’s ook op hout, forex of karton laten afdrukken. Dit geeft een unieke twist aan je interieur. Voor een speels effect kun je ook overwegen om verschillende materialen, kleuren of vormen met elkaar te combineren. De mogelijkheden voor een sfeervolle muur zijn eindeloos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *