Hangmat uit Zuid-Amerika

Hangmat uit Zuid-Amerika

Al eeuwenlang worden hangmatten gemaakt op een traditionele manier in Zuid-Amerika. We kennen allemaal die prachtige fleurig gekleurde hangmat waar je zo heerlijk in kunt ontspannen. Vandaag de dag wordt ons land overspoeld met imitaties van deze traditionele mat. Helaas laat de kwaliteit van deze imitatie hangmatten, net zoals bij vele andere imitatieproducten, aan de wensen over. De prijs kwaliteit verhouding is zoek. Als je graag ieder jaar een nieuwe koopt is dit geen probleem, maar wanneer je op zoek bent naar een kwalitatief model waar je jarenlang van kunt genieten en waar je absoluut lekker in kan liggen, dan moet je toch echt op zoek naar een mat uit Zuid-Amerika.

Fair trade producten uit Brazilië

In deze webshop vind je fair trade hangmatten uit Brazilië. Je herkent deze hangmat aan de macramé afwerking. Macramé is een handwerktechniek die lijkt op het Nederlandse kantklossen. Door het knopen van draden ontstaan er prachtige patronen. De macramé wordt ambachtelijk gevlochten in de Falvelas van Noord Brazilië. Het biedt werk met een gepast loon voor families in de armste bevolkingsgroepen. Niet alleen is de macramé mooi, het geeft ook extra stevigheid aan het draagvermogen en het zorgt voor een betere spreiding van het gewicht. In de hangmatten is gekozen voor vijf rijen macramé in plaats van de gangbare drie.

Handgeweven Colombiaanse hangmatten

Ook de unieke handgeweven hangmat uit Colombia, die met synthetische kleurstoffen of met natuurlijke kleurstoffen geverfd is, is een lust voor het oog en een weldaad voor het lichaam wanneer je hierin gaat ontspannen. De wevers hebben de vrijheid om kleurcombinaties te maken die zij mooi vinden. Daarom zijn er alleen maar unieke exemplaren. Ook de prachtige babyhangmatjes, die gekleurd zijn met natuurlijke kleurstoffen komen uit Colombia. Er komt absoluut niets chemisch aan te pas.

De mexicaanse hangmat is misschien wel de meest bekende

De Mexicaanse hangmat is de meest comfortabele in zijn soort. Door de handgeweven luchtige structuur neemt de mat de gehele lichaamsvorm aan. De Mexicaanse hangmatten worden met de hand gemaakt op het Schiereiland Yucatan in Mexico. Daarom noemt men ze hier vaak Yucatan of Maya hangmatten. De matten worden volgens een eeuwenoude traditie gevlochten met enorm sterk katoen. Hierdoor is het mogelijk om ook zeer grote exemplaren te vlechten waar met meerdere personen in gelegen kan worden.

Tot wel 3 jaar garantie op de hangmatten

Juist omdat de kwaliteit van deze hangmatten sterk is en er geen gebruik gemaakt wordt van imitatiemodellen maar enkel de origineel gevlochten en geweven matten verkocht worden, is het mogelijk om een garantie af te geven van drie jaar. De hoogwaardige materialen gaan bij goed gebruik enorm lang mee. Let er wel op dat bij het buitengebruik van de hangmat schimmels kunnen ontstaan wanneer de mat lang nat blijft. Door het gebruiken van karabijnhaken bij de ophanging ervan, is het mogelijk de mat eenvoudig los te koppelen en binnen op te slaan wanneer je deze niet gebruikt.

Ben jij op zoek naar een originele hangmat uit Zuid-Amerika. Een van super goede kwaliteit voor een eerlijke prijs? Kijk dan eens in de webshop van Maranon.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *