Hoe beveiligt u uw balkondeur?Een balkon heeft veel positieve punten. Zo kun je er lekker op zitten wanneer het mooi weer is bijvoorbeeld. Er zitten echter ook een aantal negatieve punten aan een balkon. Zo is een woning met een balkon namelijk geliefd onder inbrekers. Wanneer zij via de deuren op de begane grond niet binnen kunnen komen, zoeken zij vaak een andere ingang. Indien u een balkon heeft, kan het maar zo zijn dat een inbreker probeert via uw balkondeur naar binnen te komen. Dit wilt u natuurlijk voorkomen. Daarom vertellen wij u hieronder hoe u uw balkondeur beveiligt.

Plaats goede sloten
De beveiliging van een balkondeur wordt door veel mensen onderschat. Zo denken zij dat het niet noodzakelijk is om deze deur te voorzien van sloten, omdat er toch niemand van buiten bij komt. Die kans is echter altijd aanwezig. Zorg er dan ook te allen tijde voor dat ook uw balkondeur voorzien is van degelijke sloten. Een cilinderslot alleen is niet voldoende om deze deur veilig af te kunnen sluiten. Kies bijvoorbeeld voor een cilinderslot in combinatie met een of meerdere bijzetsloten of laat een meerpuntssluiting plaatsen door een slotenmaker. Op deze manier beschermt u uw woning goed tegen inbraak.

Inbraakwerend glas
Heeft u een balkondeur met een raam erin? Dan kunt u ervoor kiezen om dit glas te vervangen door speciaal, inbraakwerend glas. Dit soort glas beschermt uw balkondeur namelijk beter tegen inbraak. Inbraakwerend glas is namelijk een stuk lastiger te breken dan gewoon glas. Wanneer het een inbreker niet lukt om uw deur te forceren, probeert hij mogelijk het raam in te tikken. Bij inbraakwerend glas is dit een stuk lastiger dan bij gewoon glas.

Schakel een slotenmaker in
Wanneer u uw balkondeur zo goed mogelijk wilt beveiligen, doet u er goed aan een slotenmaker in te schakelen. Een slotenmaker kan niet alleen uw balkondeur voorzien van de juiste sloten, maar kan u daarnaast advies geven over inbraakbeveiliging. Met hulp van een slotenmaker kunt u uw balkondeur dus goed beveiligen.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *